Auto diagnose

Een storing in uw auto opsporen en verhelpen.

 

Gaat er bij u een lampje branden?

Onze specialisten hebben alle testgereedschap, deskundigheid en ervaring in huis, zodat u snel weer op weg bent.

Iedere automobilist krijgt er wel eens mee te maken: brandende waarschuwingslampjes. Laat een storing op tijd controleren en indien nodig repareren. U voorkomt daarmee potentieel onveilige situaties en onnodig hoge reparatiekosten.

 

Professionele diagnose apparatuur.

Moderne auto’s zijn uitgerust met geavanceerde elektronica. Het opsporen van storingen wordt daardoor steeds vaker gedaan met behulp van professionele diagnose apparatuur. Bij AutoFirst kunnen wij elke storing aan ieder merk of type auto uitlezen.

 

Vakbekwame monteurs.

In plaats van eerst onnodig onderdelen te vervangen dringen wij direct door tot de kern van het probleem. Met behulp van specialistische meetapparatuur wordt uw auto doorgelicht op mogelijke defecten. Onze vakbekwame monteurs zien aan de hand van de meetresultaten vaak snel welk onderdeel van uw auto de storing de veroorzaakt. Vervolgens adviseren wij u over de mogelijkheden om de storing te verhelpen en de kosten die daarmee gemoeid zijn. Dankzij de AutoFirst Auto diagnose bent u snel weer veilig onderweg.

 

Auto diagnose ook voor auto’s met fabrieksgarantie?

Jazeker! Autofabrikanten zijn tegenwoordig verplicht om technische informatie en diagnose apparatuur vrij te geven. Dankzij deze verandering bepaalt u voortaan zelf door welk autobedrijf u reparaties of onderhoud laat uitvoeren, wanneer deze nog fabrieksgarantie heeft. Wij werken uitsluitend volgens de fabrieksvoorschriften. Dit betekent dat uw auto bij ons op de correcte manier wordt onderhouden zodat de fabrieksgarantie behouden blijft.

 

Goed auto onderhoud hoeft niet duur te zijn.

Onze werkplaatsen zijn voorzien van professionele auto diagnose apparatuur met de meest recente software. Dit stelt ons in staat om zelfs de nieuwste auto’s met de modernste technieken te onderhouden en te repareren. Alle garages van AutoFirst zijn aangesloten bij de BOVAG of bezig dit te worden en zijn RDW-erkend. Wij garanderen value for money en hechten veel waarde aan persoonlijke service en een eerlijk advies.

 

Welke auto-storingen kunnen wij opsporen:

Elektronica is tegenwoordig niet meer weg te denken uit auto’s. Het mooie hiervan is dat alles perfect op elkaar is afgestemd, totdat er een storing optreed en één of meerdere computergestuurde onderdelen niet meer functioneren. En nu?

 • Motorstuurapparaat
 • Antiblokkeersysteem (remmen)
 • Elektronische stabiliteitsregeling
 • Voorgloeisysteem (bij dieselmotor)
 • Airbagsysteem
 • Centrale deurvergrendeling
 • Automatische transmissie aansturing
 • Regensensoren
 • Xenonverlichting en hoogteregeling van koplampen
 • Regeling van de rijhoogte (bij instelbare onderstellen, luchtvering)
 • Stuurwielbediening
 • En nog veel meer!

  

Bel nu voor een offerte 010-4955354 

 


AutoFirst Musa.  

Uw auto op de 1e plaats.

 • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
 • Goed opgeleide monteurs
 • Persoonlijke aandacht en advies
 • U behoud uw fabrieksgarantie
 • AutoFirst Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg

Hightlight items Titel: Auto Diagnose Korte tekst: Storingsdiagnose, onze goed opgeleide technici vinden snel de oplRotterdaming en helpen u weer snel op weg. Meta titel: Auto storing uitlezen - AutoFirst Musa in Rotterdam Meta beschrijving: Met de auto diagnose van AutoFirst Musa in Rotterdam kunnen storingen in uw auto opgespoord en verholpen worden. Vraag online een offerte aan!   Onderstel Titel: Onderstel URL: onderstel Bovenliggend: Hoofdmenu - Werkplaats Layout: onderhoud Hoofdmenu categorie: Reparaties Formulier: afspraak maken Titel:

Het onderstel van uw auto is de schakel tussen de auto en de weg. 

Daarom is het belangrijk om uw onderstel regelmatig te laten controleren en uw wielen te laten uitlijnen.

Het weggedrag van een auto met een versleten onderstel is onvergelijkbaar met het weggedrag van diezelfde auto op een goed onderhouden onderstel. Toch rijden veel autobezitters niet meteen naar het autobedrijf met klachten en dat is volstrekt logisch: de achteruitgang van het weggedrag gaat heel geleidelijk en blijft daardoor nagenoeg onopgemerkt. De gevolgen zijn echter groot. Slecht werkende schokdempers, veren, draagarmen of stabilisatorstangen hebben een nadelige invloed op de wegligging, de kans op aquaplaning is veel groter en de remweg wordt vele malen groter.

Daarnaast leiden schokdempers die hun beste tijd gehad hebben tot extra slijtage van de banden en andere onderdelen zoals onder andere de stuurdelen. Omdat de schokken die de banden doorgeven onvoldoende gedempt worden, wordt de hele auto aan extra trillingen blootgesteld. Dit heeft invloed op de levensduur van onder andere de koppeling, de aandrijfassen, de versnellingsbak en de verlichting. Verder maakt een versleten onderstel een autorit extra vermoeiend en minder comfortabel voor de inzittenden. Om deze redenen is een regelmatige inspectie van het onderstel pure noodzaak.

Bij ons is het mogelijk om niet alleen uw schokdempers te laten test op lekkage maar ook op werking zonder de daadwerkelijke schokdempers te demonteren. Door een aparte schokdemperstestbank is het mogelijk om rijomstandigheden te simuleren en te controleren hoe de auto zich gedraagt tijdens deze omstandigheden. Hiermee kan een goede wegligging, de juiste remweg en een veilige rit gegarandeerd worden voor u en uw auto.

Wieluitlijning

De wielen van uw auto blijven nooit voor 100% op de juiste plaats staan. Oorzaken van het veranderen van de wielstanden zijn onder anderen:

 • Het raken van stoepranden
 • Het vervangen van stuur- en ophangingsdelen
 • Verandering in rijhoogte door verlaging van het onderstel

Gevolgen van deze verkeerde wielstand zijn onder anderen:

 • Toename in het bandenslijtage
 • Toename van brandstofverbruik
 • Afname van het rijcomfort

Wij kunnen de wielstanden weer corrigeren naar de oorspronkelijke voertuigspecificaties. Dit doen wij met een geavanceerde uitlijnapparatuur.

Mogelijkheden van uitlijnen

Er zijn twee mogelijkheden met betrekking tot uitlijning. Dit is geheel afhankelijk van het soort en type voertuig. Welke vorm van uitlijning geschikt is voor een auto, is afhankelijk van de achteras van het voertuig.

De mogelijkheden zijn:

 1. Een achteras die van links naar rechts doorloopt, een zogenaamde starre achteras. Hierbij is wieluitlijning beperkt tot de voorwielen; voorwieluitlijning genoemd.
 2. Een achteras met onafhankelijke wielophanging, ieder wiel heeft zijn eigen ophanging. Hierbij dienen alle vier de wielen uitgelijnd te worden; vierkantuitlijning genoemd.

  

Bel nu voor een offerte 010-4955354 

 


AutoFirst Musa.   

Uw auto op de 1e plaats.

 • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
 • Goed opgeleide monteurs
 • Persoonlijke aandacht en advies
 • U behoud uw fabrieksgarantie
 • AutoFirst Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg
Bovag garantie

Preventieve maatregelen

I.v.m. COVID-19 (Corona) virus preventie maatregelen.

Lees meer
Bovag garantie

Private Lease

Geen gedoe goed geregeld

Lees meer
Bovag garantie

Mobiliteitsgarantie

Specificaties van de mobiliteitsgarantie. De pech hulp van AutoFirst.

Lees meer
Bovag garantie

APK keuring

U kunt bij ons terecht voor de APK van uw auto, bedrijfswagen en Camper.

Lees meer